26

petak

kolovoz

2011

Biofarm: Bademovo ulje

Bademovo ulje je skriveni izvor ljepote. Moguće ga je koristiti u razne svrhe - za njegu kože i kose, za masažu, ali i za pripremu ukusnih jela. Zbog okusa po bademima, koristi se kao dodatak kolačima i čokoladi, a nezaobilazan je dio turske poslastice rahat lokuma. Od njega se može napraviti i ukusan preljev za salatu. U kuhinji koristite samo organsko, neprerađeno bademovo ulje i izbjegavajte obrađenu varijantu ovog ulja.

Bademovo ulje ima brojne pozitivne učinke na kožu. Ono je prirodni ovlaživač, hrani i štiti kožu. Lako prodire u kožu, te ju čini mekom i svilenkastom. Jedna od osnovnih prednosti ovog ulja je ta što se može koristiti za njegu svih tipova kože, a posebno je blagotvorno za njegu suhe i osjetljive kože. Vrlo rijetko izaziva alergije, pa se može koristiti i za njegu dječje kože. Poboljšava ten i vraća životnost umornoj koži i jedno je od najboljih sredstava za uklanjanje tamnih podočnjaka.

Bademovo ulje možete koristiti i za skidanje šminke.

Osobno koristim Biofarmovo bademovo ulje, koje sam kupila u Kozmu. Ovo ulje dolazi u plavoj staklenoj bočici od 50 ml. Radi se o čistom bademovom ulju, bez ikakvih dodataka. Bademovo ulje sam kupila prije gotovo godinu i pol dana i dosad sam potrošila jedva pola bočice. Koristim ga na razne načine i dosad nikad nisam ostala razočarana.



Nekoliko načina na koji ja primjenjujem bademovo ulje:

1. Nekoliko kapi ulja nanesem na vrhove prstiju, protrljam dlanove i zatim nanesem na čisto lice. Dodam još kapljicu ispod očiju, koncentrirajući ih na podočnjake.

2. Nekoliko kapi ulja pomiješam sa kremom za lice i nanesem na lice.

3. Bademovo ulje dodajem u smjesu za rast i njegu trepavica pripravljenu od vazelina, čistog gela aloe vere i ricinusovog ulja. Smjesu sam stavila u očišćenu tubu maskare i nanosim prije spavanja na trepavice.

4. Kada mi god ostane nešto ulja na rukama, utrljam u ruke.

Osim ovoga, bademovo ulje možete koristiti za masažu, za njegu cijelog tijela (npr. za noge nakon depilacije, za njegu dekoltea i grudi), možete dodati u losion za tijelo koji normalno koristite. Osobno koristim ovo ulje samo za lice i ponekad ruke.

Otkad koristim ovo bademovo ulje jednostavno sam se zaljubila u sve proizvode na kojima piše badem većinom iz razloga što sam doista i vidjela promjenu sljedeće jutro, nakon korištenja ulja. Bademovo ulje čini moj ten ujednačenim, podočnjaci su manji, a koža meka i glatka. Ulje hidratizira lice, nemam više suhih područja.

Unatoč tome što se radi o ulju, ne morate brinuti ako imate masnu kožu. Ulje vam neće izazvati akne niti začepiti pore. Možete ga nanijeti na čisto lice, pustiti da se malo upije i višak ukloniti vunenom blazinicom.

Također, ulje se može koristiti za skidanje šminke. Ne nadražuje oči, a ujedno će njegovati vaše trepavice i područje oko očiju.

Na bočici piše: bademovo ulje za lice i tijelo.
Namjena: njega dječje i izrazito suhe i osjetljive kože.
Način upotrebe: više puta dnevno lagano utrljati.

Svakako preporučam ovaj proizvod!

Cijena: 20-ak kuna

Na koje sve načine koristite bademovo ulje?

<< Arhiva >>